Am vizitat Salina Turda (Part I)

In august eu cu prietena ne-am decis sa mergem si noi la Turda la Salina. Vazusem multe poze pe Facebook si am zis ca merita sa incercam si noi.

Facusem rezervare cu o zi inainte sa mergem dimineata la 10. Zis si facut. Cand a venit vorba sa ne urcam in autobuz, soferul si-a dat seama ca nu mai are loc liber pentru mine. ‘Nu e nici o problema, avem scaunul rabatabil pentru ajutorul de sofer.’ M-a intrebat daca accept si am fost de acord. Vroiam sa mergem la Turda, ce mai.

Dupa 4 ore de dat jos, urcat sus (pentru ca obstructionam intrarea pasagerilor in autobuz) am ajuns pe meleagurile mitice a Turdei. De aici a inceput totul sa o ia o intorsatura placuta.

Mergem la statia de autobuz inspre salina, dar nu gasim locul de unde se iau bilete, doar un automat care dadea bilete. Nu am stat mult incercand sa ne dam seama cum functioneaza, ca a aparut un cetatean care nu numai ca ne-a aratat cum se foloseste, ne-a si explicat cum arata autobuzul care il asteptam – “Turda City Tour”. A fost foarte amabil domnul.

Dupa putin timp, a venit autobuzul si arata ca si un London double decker. Genial. Am ales sa stam la etaj 😀

Am urcat un deal de unde puteam vedea toata Turda si nu a durat mult pana cand am ajuns la Salina.

Doamna de la bilete a fost super amabila si ne-a spus ca e rece inauntru si ca ar trebui sa avem ceva haine pe noi. Zis si facut, eram pregatiti 🙂 Era frig inauntru (10°C) si picura stropi de sare topita peste tot.

Continuarea -> Am vizitat Salina Turda (Part II)

105

2 thoughts on “Am vizitat Salina Turda (Part I)

  1. Pingback: Am vizitat Salina Turda (Part II) | Kitzcãu's Blog

  2. Pingback: Am vizitat Salina Turda (Part II) – brânda.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *