Am vizitat Salina Turda (Part II)

Ajunsi la Salina Turda, eu cu prietena ne-am strecurat prin holuri si coridoare din piatra/sare si am ajuns in centru, unde ni s-a facut instant rau de inaltime cand am privit in jos. Pe buna dreptate 😀

Senzatia de imensitate a locului si-a meritat toti banii. E superb inauntru si cu toate cozile si urcatul de etaje e o senzatie de liniste.

Dupa ce am iesit din salina, l-am intrebat pe soferul autobuzului daca stie cum sa ajungem la gradina zoologica de acolo. Ne-a spus ca e inchisa si a mai stat sa ne explice in cel mai amabil mod ce mai putem vizita in Turda si cum putem ajunge la castrul roman.

Ajungem de unde am pornit initial si luam un taxi. Taximetristul ne povesteste o scurta istorie a castrul roman Potaissa al Legiunii a V-a Macedonica si dupa ce ajungem acolo, ne arata cum sa ajungem mai exact (fiind intr-un camp) si ce poteca sa luam. A stat chiar sa se asigure ca luam poteca buna. Foarte tare tipul.

Din pacate, a ramas doar ce se vede in poza de mai jos. Pentru arheologi si pasionati de istorie probabil e un pic mai mult decat ce vedem, dar noi am fost doar meh.

Cand sa plecam o intreb pe o doamna care isi plimba cainele daca stie un numar de taxi si s-a oferit sa sune dansa. Asa ceva mai rar 🙂

Mi-a placut amabilitatea oamenilor, clar ridicata si mi-a placut Salina in mod special. Recomand cu incredere tuturor celor cu spirit de aventura si celor pe care nu ii deranjeaza sa coboare/urce vreo 14 etaje.

A mai fost cineva prin Turda de pe aici? 🙂 Cum vi s-a parut?

Inapoi la Am vizitat Salina Turda (Part I)

86

One thought on “Am vizitat Salina Turda (Part II)

  1. Pingback: Am vizitat Salina Turda (Part I) | Kitzcãu's Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *