American Sniper (2014) – O biografie semi-dramatica

 4566asLegenda

Un film biografic despre viata lui Chris Kyle, SEAL Team 3 Sniper, aka “The Devil of Ramadi” aka “Legend”, in timpul razboiului din Irak. Jucat de Bradley Cooper, Chris descopera incet ca razboiul te schimba si inevitabil dupa ce vezi unele chestii pe care mai degraba nu le-ai fi vazut, devii alt om.

Nu e un film de actiune

Initial credeam ca va fi un film de actiune, macar similar cu seria filmelor “Sniper”. Nici pe departe. E o biografie curata si ritmul actiunii variaza. Inceputul este foarte taraganat pana la limita, apoi ne sunt servite portii de actiune. Dupa ce s-a terminat filmul, am mers pe Google si am cautat “Chris Kyle” sa verific daca finalul e pe bune. Este.

 Ce mi-a placut

Bradley Cooper joaca foarte bine si mi-a dat senzatia ca aici nu suntem in “The Hangover”. Scenele din Irak mi s-au parut brutal de realiste si faptul ca stiu ca majoritatea s-au intamplat nu de mult, adauga la  senzatia de tensiune.

E o scena din in care sta cu luneta la ochi, tintita inspre un tip care se pregateste sa traga cu un atuncator de rachete in niste soldati. Boom, il nimereste, tipul cade, la fel si arma. Langa e un copil care vede toata treaba si incearca sa ia arma in mana. Nu ai cum sa nu simti momentul si sa speri sa se descurajeze si sa o lase jos. Privesti toate astea la persoana I, printr-o luneta. Trebuie sa iei o decizie.

Mi-au placut scenele de lupta care din nou sunt foarte realiste. Oameni trag si rateaza, oameni mor. Exploziile sunt pe minim, majoritatea timpului.

O alta chestie care mi-a placut e ca filmul nu incearca sa justifice razboiul din Irak. Arata doar experienta unui soldat si dificultatile prin care trece.

Filmul are 2 ore 🙂  7/10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *