Batman v Superman: Dawn of Justice | Recenzie film

Am fost in weekend la Batman vs Superman: Dawn of Justice si nu a fost pe masura asteptarilor, a fost cu mult peste. DING DING DING.

dcf77dbabdfaf4d14c2c7f5c7a13bd77

Regizorul Zack Snyder continua sa fie fidel benzilor desenate, la fel cum a facut cu Watchmen si cu 300. Criticii spun ca filmul e nasol dar pana acum nu le-au placut nici un film facut de Snyder. Fanilor in schimb le-a placut enorm filmul, ca urmare a incasarilor record in primul weekend.

Snyder a luat mai multe arcuri de poveste din universul DC si le-a combinat intr-un hit. Printre ele se regasesc Dark Knight Returns si Injustice. Din cauza asta il vedem pe Batman ca foloseste pistoale si violenta excesiva si pe Clark ca e pe cale sa rupa pifometru la muritori de rand. DC si-a setat tonul: dark and serious.

Acum sa vorbim despre greseli. Cea mai discutata e motivul pentru care Batman inceteaza bataia cu Superman si apoi devin prieteni – numele mamelor lor e Martha. Pare un motiv cam stupid, nu-i asa? Adevarul e ca nu conteaza daca e stupid sau nu. Pentru mine momentul cand m-am decis ca mi-a placut filmul e cand am vazut secventa din visul lui Batman in care se  bate cu soldatii lui Darkseid in desert. Am vazut o bucata din seria Injustice pe marile ecrane.

E vorba de momentele mici. Unii vor doar sa vada chestii pe marile ecrane. Star Wars VII putea sa fie o epava totala, tot ma duceam sa-l vad. Orice ar fi, ma voi duce sa vad si Star Wars VIII. La fel cum ma voi duce la toate filmele din seria Justice League. Nu-mi pasa de critici, eu vreau sa vad eroii mei preferati pe marile ecrane. Vocea modificata a lui Batman? Uber cool. M-as uita la 2 ore jumate la el citind statusuri de pe Twitter.

Wonder Woman e bad-ass. E clar o femeie puternica ce se poate descurca singura in orice situatie. Spre deosebire de Super Girl a caror conflicte de adolescenta sunt asa de adanci ca am inceput sa-si creeze propriile lor conflicte. Probabil de aceea nu se numeste Wonder Girl. She loves a good fight. Presupun ca singura ei slabiciune e faptul ca nu au lasat-o sa poarte pantaloni si deci trebuie sa se epileze constant pe picioare.

Preferam ca Flash sa fie jucat de Grant Gustin dar Snyder a spus ca serialul ce ruleaza acum la tv nu se potriveste cu tonul francizei de pe marile ecrane si ca e foarte strict in privinta castingului. Apropo de casting, apare si Jason Momoa in film, pentru cateva secunde.

In concluzie, recomand cu drag Batman v Superman: Dawn of Justice la oricine, astept varianta director’s cut R rated si in rest de abia astept sa se adune toata trupa 🙂 O sa fie epic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *