East European Comic Con 2015

Anul acesta pe 8-10 mai am fost din nou cu prietena la East European Comic Con (editia 3). Evenimentul s-a tinut ca de obicei la Romexpo in Bucuresti. Lumea ma mai intreaba ce e Comic Con si de ce merg oamenii 3 zile si stau acolo de dimineata pana seara. Ce e de facut?


Comic Con e o adunare de fani ai unor filme, seriale, carti, benzi desenate sau a unor genuri de entertainment cum ar fi science fiction, anime sau manga. Aceasta adunare dureaza 3 zile si in acest timp fanii participa la prezentari ale artistilor din domeniile mai sus precizate.


Fie ca esti fan sau explorator nou al fenomenului Comic Con, odata ce esti marcat cu o bratara de loialitate, esti gata sa iei parte la prezentari a unor oameni pasionati de arta, fie ea in forma unei benzi desenate, emisiuni de youtube, seriale tv sau actori ce au dat viata vreunui personaj celebru. Acestia sunt oameni pasionati, care creaza si au ceva de spus prin lucrarile lor.


Tronul de Fier a fost acolo ca de obicei iar de data asta au amplasat niste arcuri pentru fanii doritori sa apere King’s Landing de invazia lui Stannis. Am scufundat si eu ceva barci si am primit un caietel de notite si creion de la HBO. Prietena a testat ceva tablete de la Wacom si eu am testat un soft numit Facerig ce te transforma intr-un personaj digital cu ajutorul webcamului.


Daca erai obosit, erau locuri de relaxare unde puteai sa stai jos si sa-ti reincarci telefonul sau puteai sa iti iei ceva de mancare de la mic dejun pana la desert. Erau si cosuri de gunoi amplasate discret peste tot de data asta. Organizarea a fost foarte buna.


Am facut poze cu Kristian Nairn – Hodor din Game of Thrones si cu Robert Knepper care l-a jucat pe T-Bag in serialul Prison Break. Amandoi au fost super de treaba 🙂
Dintre youtuberi am fost sa ii vedem pe cei de la Sector 7, Bromania, 10 Lucruri, Zmenta, Vsauce si am fost la panelul serialului Umbre de pe HBO. Dintre actori, am fost la Manu Bennet, Osrich Chau, John Noble, Robert Knepper si Kristian Nairn .

Mi-a placut sa il revad pe Ken Huegel ca prezentator oficial. Ca de obicei, s-a plimbat prin complex in costumul sau de Darth Vader si a facut furori. Sper sa il vedem in continuare in anii urmatori.
Anul acesta numarul vizitatorilor a fost dublu decat anul trecut. Cred ca asta spune totul despre fenomenul East European Comic Con. Incepe sa fie o traditie de succes in Romania si le urez multa bafta si la anul!

Vezi articolul de anul trecut East European Comic Con 2014

128

4 thoughts on “East European Comic Con 2015

  1. Pingback: Ghid de supravieţuire la East European Comic Con – pentru incepători | Kitzcãu Blog

  2. Pingback: Ghid de supravieţuire la East European Comic Con – pentru incepători – brânda.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *