Hitman: Agent 47 – Recenzie film

Istoric

Seria de jocuri video Hitman e una din cele mai reusite din seria stealth/shooter. Are la baza un personaj bine stabilit si o poveste foarte solida. Hitman a devenit un adevarat brand si anul viitor va lansa urmatoarea etapa din franciza –sandbox. (vezi GTA, Skyrim, Just Cause, FarCry, Metal Gear Solid).

In 2007 a fost premiera la primul film bazat pe joc, numit simplu: “Hitman”. Pe scurt: nu a fost bun. In 2015 Hitman: Agent 47 e o incercare de reboot folosind aceeasi scriitori si actori diferiti.

Hitman: Agent 47

Filmul e complet diferit de primul. In primele minute ti se da o tona de informatii despre 47, personajul principal. Trebuie sa fi foarte atent, ca nu cumva sa pierzi din detalii. Dupa 7 minute afli ca personajul principal e Katia, o fata ce poate vedea in viitor si are kineto-telepatie wtf.(nicaieri in joc nu e mentionat asa ceva) Bun, tragand aer in piept, mergem mai departe si vedem ca Agentul 47 nu poarta manusi. (totdeauna poarta manusi cand e in costum, pentru … stiu eu … amprente si alte cele). Apoi vedem ca in loc sa aplice tactici de infiltrare si sa fie un asasin silentios, el prefera sa porneasca alarme, sa se bata cu cat mai multe persoane, pentru ca de ce nu: da bine pe sticla.

La un moment dat il vedem pe Zachary Quinto care e si el in film. Replicile lui in prima jumatate a filmului sunt bune, dar demonstrate a fi degeaba prin simpla adaugare a unei deviatii de la poveste: e un cyborg indestructibil care isi schimba personalitatea si deci nu imi mai pasa de replicile lui de pana acum.

Filmul are si multe scene care sunt in plus si care sfideaza ratiunea si logica. Toate aceste scene insulta inteligenta spectatorului si filmul per total isi bate joc de fanii seriei de jocuri Hitman.

Trivia despre film:

  • Inca nu au scos profit pe film. Investitia a fost de 35 de milioane de dolari si pana acum a produs 32 milioane. (dupa 2 luni)
  • Regizorul ales pentru film nu a mai regizat un film de lung metraj cu buget mare in viata lui. Acesta e singurul lui film.
  • Rupert Friend, acest Orlando Bloom al omului sarac nu seamana deloc cu personajul din joc.
  • Tot bugetul s-a dus pe scenele cu urmaririle e viteza cu masini Audi care nu erau deloc importante la demersul povestii.
  • Au folosit aceeasi scriitori de la primul film care nu a avut succes.

Concluzie

Sunt mare fan al seriei Hitman si ma declar complet dezamagit de film. Nu cred ca se va mai incerca vreun reboot in urmatorii 10 ani.

2 Comments

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeşte Articolul Precedent:
big1
Recenzie film – Dragonball Z: Ressurection ‘F’

Daca in 2013 Pamantul aproape a fost distrus de Lord Beerus in Battle of the Gods, in 2015 cineva s-a...

Închide