Marţianul| Recenzie film

Am citit cartea in martie, care mi s-a parut excelenta si de atunci astept filmul. Acum in weekend l-am vazut la cinema in 3D si tin minte ca impreuna cu Adriana (care imi recomandase cartea initial) chicoteam la cate o replica din film ce se regasea si in carte. Si cam atat am avut de spus despre faptul ca am citit cartea. Doar ca am citit-o. Si e excelenta. Si o recomand.

Sa presupunem ca vei vrea sa vezi Martianul. Probabil ti-a placut trailerul, probabil suna bine titlul sau probabil ti-a placut seria Bourne sau Good Will Hunting. Posibil si sa fi vazut The Last Days on Mars sau pur si simplu ai vazut ca toti prietenii tai merg la film si ti-l recomanda. Au dreptate. E excelent.

De ce e un film bun? Pentru ca iti lasa impresia ca e bazat pe o poveste reala, iti pasa de personajul principal si te entuziasmezi cand reuseste. Iti pasa de el si vezi ca restul personajelor se entuziasmeaza si le pasa de soarta lui.

Personajele secundare sunt acolo ca sa-l ajute pe Matt Damon sa straluceasca si sunt nume mari: Jessica Chastain, Jeff Daniels, Sean Bean, Donald Glover, Kate Mara (jurnalista din House of Cards), Sebastian Stan (roman din Costanta #bineboss), Chiwetel Ejiofor (aka bad guy din Serenity).

Filmul transmite o idee importanta, aceea ca nimic nu e imposibil daca ne punem mintea la contributie. In special daca avem o diploma in botanica si inginerie avansata cuplata cu miile de ore de pregatire pentru a deveni astronaut 🙂 Daca era Tom Hanks acolo sus cu mingea lui de Volei probabil ca nu reusea mare lucru.

Mai nou in industria cinematografica SF-urile trebuie sa aiba stiinta de partea lor. De exemplu Contact, Interstellar si Martianul sunt filme cu acuratete stiintifica mare. Armageddon si 2012 nu prea. Cred ca de aceea ne place atat de mult de Jaime & Adam (Mythbusters & Tested) 🙂 De abia astept episodul in care vor face experimentele din Martianul.

Filmul e memorabil si e posibil ca in drumul spre casa sa va ganditi la cat de mici suntem in Univers, cat de departe am ajuns ca specie si analizati ce ati facut pana acum in viata. Ceea ce poate fi inspirational si emotionant, sau poate fi foarte deprimant. Prefer prima varianta.

133

4 thoughts on “Marţianul| Recenzie film

  1. L-am vazut ieri seara si mi-a placut f mult! Mi-ar fi placut sa aibe mai mult umor, cum este in carte! Nu mi se pare ca au ales prea bine actorii pentru personajele secundare insa Matt a fost extraordinar.
    Multumesc frumos pentru recomandare! Te pup!

  2. Pingback: Cele mai bune filme pe care le-am văzut în 2015 | Kitzcãu Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *