Top 10 Alien Movies (Part I)

Vine weekendul? Maraton de filme 🙂 Mai jos am facut o lista cu top 10 din cele mai bune filme SF sau horror cu si despre aliens (extraterestri)

 Predator (1987) “Get to the choppa!”

 Schwarzenegger e in jungla cu baietii lui comando, tocmai au terminat o misiune si descopera ca sunt vanati sistematic de catre un razboinic extraterestru din rasa Predator.

Acum, Arnold trebuie sa gaseasca o modalitate prin care sa invinga adversarul care se foloseste de tehnologie mult mai avansata decat el si sa scape din jungla. Efectele vizuale sunt foarte bune, chiar daca au fost facute in ’87 si sunetul specific care il face Predator a ramas in mintea celor care indragesc seria.

Din toata seria am ales doar primul film sa-l includ aici in top, pentru ca restul nu sunt asa de bune.


    Seria Alien: Alien | Aliens | Alien 3 | Alien: Ressurection | Prometheus

 Incepem in forta cu creatia lui Ridley Scott si James Cameron, seria care ne-a dat multora nopti nedormite si cosmaruri pentru zile negre.

Incepe asa: Nava comerciala Nostromo primeste un semnal de urgenta de pe o planeta ne-explorata. Echipajul decide sa verifice sursa transmisiei si gasesc ramasitele unei nave extraterestre. Unul din personaje e infectat si seria Alien se naste


   District 9

 Numele filmului tradus cu adaptare e: “Imigranti ilegali se muta in Ferentari”.

O nava ET(extraterestra) naufragiaza pe pamant. Supravietuitorii, niste gandaci umanoizi sunt mutati intr-un cartier la marginea orasului, unde li se da buletin si primesc ajutor social. Se urmareste o abordare realista la posibilitatea unei vizite in masa de catre o rasa ET, cu care am putea colabora. Problema apare cand unul dintre inspectorii de sanatate devine infectat cu o substanta dubioasa si incet se transforma in unul din ei.

Avand AND-ul lor, el poate accesa tehnologia capturata si de aici povestea devine interesanta. Mmmmm, technology.

Ce mi-a placut in mod special la District 9 e faptul ca e prezentat cu succes ca un documentar, desi e film artistic.


   Starship Troopers (1997)

 “Come on you apes, you wanna live forever?”

 In viitor, pamantul e unui sub o organizatie militara numita “Federatia”, care e in razboi cu o rasa extraterestra super-inteligenta de gandaci. Filmul e un fel de “Ultima Noapte de Dragoste, Intaia noapte de razboi”. Avem 2 planuri de actiune: Personajul principal John Rico si incercarile lui de a impresiona fata de care e indragostit si realitatea razboiului care se petrece departe de casa.

John Rico se trezeste in mijlocul unui regim militar fascist, a carui singur scop e castigarea razboiului cu orice pret. Prietenii ii mor in stanga si in dreapta in timp ce se pare ca vor pierde razboiul.

Filmul e genial si din seria filmelor cu ET, mi se pare destul de original si captivant.


   The Last Days on Mars (2013)

 Un grup de astronauti, in una din ultimele zile din expeditia lor pe Marte, fac o descoperire uimitoare (dupa standardele stiintifice de astazi) – bacterii fosilizate.

Filmul seamana pe alocuri cu Alien 1 si actorul principal e Liev Schreiber. Poate fi catalogat ca si SF/Horror, pentru ca dupa ce unul din ei devine infectat cu bacteria, totul o ia razna. O experienta placuta de altfel 🙂

Nu are nota prea mare pe imdb, dar tot m-a tinut in suspans 1 ora si jumatate.

Continuarea aici: Top 10 Alien Movies (Part II)

84

One thought on “Top 10 Alien Movies (Part I)

  1. Pingback: Top 10 Alien Movies (Part II) | Kitzcãu Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *