Vizita in HD Ziua 1 – Fermele ADO

Pe 1 mai ne-am trezit devreme si ne-am adunat in fata hotelului Sarmis unde era pregatit un autobuz sa ne duca in Tara Hategului. Prima oprire – Fermele ADO.

Fiind din Deva nu prea merg des prin Hateg, nici pe langa Calan si in nici un caz prin Peșteana. Motiv pentru care am fost foarte surprins de peisajul sublim. Arata ca un wallpaper de Windows XP.

Trebuie sa ii felicit pentru locatie. E un loc foarte linistit cu priveliste.

Ajunsi la Fermele ADO, am inceput sa facem turul complexului. Prima oprire: vacute fericite 🙂

De ce spun fericite? Ei bine ele sunt tratate cu muzica relaxanta si chiar masaj la comanda. Au un dispozitiv cu senzori care detecteaza vacuta si incepe sa se roteasca si sa le curete / maseze. Sunt rasfatate, ce mai. Din cate am inteles, in felul acesta dau laptele mai bun. Nu suna rau deloc.

Foto: Adriana Şandru

Mai departe am vazut zona in laptele este extras automat si testat pentru impuritati care ar putea sa pateze calitatea de produs 100% natural.

Fermele ADO - Milk

Urmatoarea atractie in turul nostru au fost niste purcelusi cu frezuri fiţoase numiti porci Mangaliţa care aratau de parca isi facusera parul cu bigudiuri. Sunt foarte frumosi si sunt tinuti intr-un spatiu curat.

Mangalita Fermele ADO

Intre timp ne-am mai imprietenit si cu niste magari. Erau de treaba totusi si au stat sa le fac cateva poze 🙂 Nici iezii si caprele nu s-au lasat mai prejos.

Fermele ADO

Fermele ADO

Apoi am vizitat serele, unde se cresc tot soiul de legume si fructe. In serele de rosii se folosesc bondari adusi din Polonia pentru polenizare.

Stup bondari - Fermele ADO

Rosii - Fermele ADO

Rosii - Fermele ADO

Am nimerit fix cand muncitorii de acolo spalau niste ridichi proaspete care urmau sa fie transportate la hipermarketurile din judet. M-am simtit oarecum onorat ca am reusit sa vad de unde vin unele din produsele care le cumpar de pe rafturi. Acum stiu unde sa caut 🙂

Fermele ADO

Fermele ADO

Fermele ADO aprovizioneaza de asemenea si dozator de lapte proaspat prin judet. In curand vor avea si magazinul lor propriu la Peșteana. Sunt in continua expansiune si nu e de mirare, deoarece standardele lor sunt foarte mari si cei ce muncesc acolo sunt pasionati de ceea ce fac.

Pe final, Fermele ADO ne pregatisera o surpriza. O masa cu produsele lor 100% naturale 🙂 Yum!

Vizită în HD 2015 este un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgău şi Călin Bobora. Proiectul este sponsorizat de Fermele Ado, Gourmetgift, AquaSaraHotel Sarmis Deva, Aeroclubul Deva şi este susţinut de Primăria Oraşului Simeria şi Primăria Oraşului Deva.

2 thoughts on “Vizita in HD Ziua 1 – Fermele ADO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *